top of page
DSC_9147-3.jpg

Hi,

ik ben Chantal en woon samen met mijn gezin in Den Haag. Na het afronden van mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening heb ik enige tijd in de geestelijke gezondheidszorg gewerkt. Daarna ben ik het HR vak ingerold en ik werk nu als HR adviseur bij een overheidsorganisatie.

Ik heb een lange tijd een enorme angst voor bevallen gehad. Na het volgen van een aantal coaching sessies zijn mijn gedachten en gevoelens over bevallen totaal veranderd en heb ik een hele mooie bevallingservaring gehad. Ik voelde hierna heel sterk dat ik andere vrouwen wil ondersteunen in het proces om volledig in hun kracht te staan tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode. Dit alles om de kans op een positieve geboorte ervaring te vergroten en daarmee een prachtige herinnering aan de eerste ontmoeting met je kindje te creëren. Ik heb daarom de opleiding Trauma Preventie Coach gevolgd en mijn praktijk The First Encounter opgericht.

Mijn verhaal
Zolang ik me kan herinneren heb ik een enorme angst voor bevallen gehad. Mijn oprechte overtuiging is heel lang geweest “hoe kan je zoiets overleven?!” Wel heb ik altijd een grote kinderwens gehad. Toen ik in 2019 voor het eerst zwanger was, voelde ik heel sterk dat ik iets met deze gedachten en gevoelens moest doen. Ik wilde dit niet meenemen tijdens mijn zwangerschap en  bevalling. Ik gunde mijzelf en mijn kindje iets anders.
 

Ik heb een aantal coachingsessies gehad en dit heeft mij enorm gesteund in mijn proces. Door kennis  op te doen over het geboorteproces en het vrouwenlichaam, de keuzes je zelf kunt maken tijdens de bevalling en kraamtijd én het aankijken van mijn angsten heb ik mijn gedachten en gevoelens over bevallen volledig weten te veranderen. Ik heb een hele mooie bevalling gehad, ondanks dat het niet helemaal liep zoals ik van te voren gedacht had.
Mijn man heeft mij de gehele tijd gesteund, de verloskundige wist precies wat mijn wensen uit het geboorteplan waren en ik kon het aangeven als ik iets op een andere manier wilde. Ik kijk met een enorm warm en positief gevoel terug op mijn bevalling, iets wat ik 9 maanden daarvoor niet had kunnen bedenken.

The First Encounter
Wat mij tijdens mijn zwangerschap erg heeft geraakt was een gesprek met een collega voordat ik met verlof ging. Zij zei tegen mij; “ik wens je een hele mooie eerste ontmoeting met jullie kindje”. Deze woorden kwamen voor mij totaal onverwacht en vond ik zo inspirerend. Maar het klopt natuurlijk helemaal, je gaat je kindje voor het eerst ontmoeten! Hoe bijzonder is dat?
Kort hierna kwam ik er achter dat dit niet de enige eerste ontmoeting is. Je ontmoet jezelf ook als zwangere vrouw, als moeder en tijdens de coachingsessies ontmoet je wellicht ook wel delen van jezelf die je nog niet (eerder) kende.
 

De mooie uitspraak van die collega ben ik nooit meer vergeten. Haar woorden gaven mij zo veel rust en kracht, maar bovenal ook vertrouwen. Dit is precies wat ik jou wil meegeven tijdens onze sessies met elkaar. Het zit al in je, je lichaam weet het al. Het enige wat jij hoeft te doen is dáár naartoe te gaan en te vertrouwen. Ik ondersteun je graag hierbij en kijk ernaar uit je te ontmoeten!
 

Liefs Chantal

bottom of page